17 липня 2020 р. 10:12

Гранично допустима концентрація нафтопродуктів біля танкеру Delfi перевищена у п'ять разів

Гранично допустима концентрація нафтопродуктів біля танкеру Delfi перевищена у п'ять разів

Працівники Державної екологічної інспекції, взяли 16 липня проби у воді поблизу затонулого танкеру Delfi, та виявили вміст нафтопродуктів на рівні 0,25 міліграмів на кубічний дециметр при нормі у 0,05 міліграмів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

За його словами, також на момент огляду інспектори зафіксували на поверхні води плівку сріблястого кольору, яка візуально нагадує нафтопродукти та має характерний запах. Загальна площа забруднення становила 70 метрів квадратних.

Попередня причина витікання – потужні пориви вітру, які послабили бонове кріплення.

Щоб забруднення не поширювалось далі у море, інспектори обробили поверхню моря 100 літрами сорбенту, а також закріпили та зафіксували бонове огородження.

Нагадаємо, танкер Delfi під час аварії зруйнував хвилеріз пляжу «Дельфін» в Одесі, і муніципалітет має намір судитися з власником судна, щоб витребувати від нього кошти для відшкодування збитків.

Раніше Державна екологічна інспекція України в Одеській області, приблизно підрахувала суму збитків внаслідок аварії нафтового танкера Delfi поблизу Одеси і оцінила їх в 15 тисяч доларів США, однак глава Одеської обласної адміністрації Максим Куций уточнив, що ця сума тільки приблизна і остаточний збиток нанесений судном екології та пляжу поки не оцінений.

Нагадаємо також, що місяць назад неприємні запахи, зафіксовані на місці катастрофи танкера Delfi в районі пляжу «Дельфін» в Одесі, змусили приїхати на місце катастрофи міського голову Геннадія Труханова та інших чиновників.

Увечері 21 листопада 2019 року стало відомо, що сильний штормовий вітер зірвав з якоря танкер Delfi, і судно знесло до берегів Одеси.

Поділитися