25 листопада 2020 р. 17:23

Екологічна інспекція звинувачує «Інфоксводоканал» в забрудненні Хаджибейського лиману

Екологічна інспекція звинувачує «Інфоксводоканал» в забрудненні Хаджибейського лиману

Державна екологічна інспекція в Одеській області притягнула до адміністративної відповідальності представника філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс». 

Про це повідомили у пресслужбі інспекції.

Екологи звинувачують філію у скиді забруднюючих речовин зі зворотними (стічними) водами в Хаджибейський лиман з перевищенням встановлених нормативів гранично-допустимого скиду (ГДС), визначених дозволом на спеціальне водокористування, що є порушенням Водного Кодексу України.

Екологи здійснили розрахунок збитків та пред'явили претензію на суму 25 тисяч 944 гривень. 

В філії поки не коментують ці обвинувачення.

Нагадаємо, першу станцію моніторінгу забруднення повітря встановили в селищі міського типу Нові Біляри Лиманського району — поруч з портом «Південний» та  Одеським припортовим заводом. 

В квітні 2019 року Кабінет міністрів України перейменував порт «Южний» і відтоді він офіційно називається «Південний». 

В лютому 2017 року Кабінет міністрів України офіційно перейменував порт в Чорноморську Одеської області. Згідно з постановою, офіційно перейменовувався з «Іллічівського морського торговельного порту» - в «Чорноморський морський торговельний порт».

Нагадаємо також, що Одеса увійшла в трійцю міст із найбруднішим повітрям разом з Дніпром та Миколаєвом - найбільшими забруднювачами були діоксид азоту, фенол, завислі речовини, формальдегід і сірководень. 

Поділитися