31 липня 2020 р. 12:35

Адміністрація морських портів розпочала переговорну процедуру щоб підняти Delfi

Адміністрація морських портів розпочала переговорну процедуру щоб підняти Delfi

Адміністрація морських портів України повідомила про початок переговорної процедури закупівлі  послуг з підняття та видалення танкеру Delfi.

Про це повідомили у пресслужбі АМПУ. 

В адміністрації повідомили, що 27 липня експертна комісія з визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій ДСНС України класифікувала ситуацію, що виникла внаслідок аварії з затонулим танкером – бункерувальником як надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.

«З урахуванням зазначеного рішення, суттєвого обмеження термінів із підняття та видалення (переміщення) затонулого танкера через початок складних метеоумов, які практично унеможливлять здійснення такої операції починаючи вже з середини вересня, керуючись положеннями абз.2 п.3 ч.2 ст.40 Закону України «Про публічні закупівлі», а також за результатами технічної наради із практиками та експертами в сфері суднопідйому, що відбулась під головуванням міністра інфраструктури Владислава Криклія 27.07.2020, ДП «АМПУ» вжито нагальних заходів із проведення переговорної процедури закупівлі зазначеної послуги», - йдеться в повідомленні.

АМПУ зазначило, що враховуючи значний суспільний резонанс навколо проблеми видалення танкеру з пляжу Одеси, негативні наслідки на навколишнє середовище тощо, адміністрація ставить перед собою мету здійснити закупівлю послуг із підйому та віддалення танкеру у найкоротші терміни, що й забезпечується, зокрема, шляхом проведення «переговорної процедури».

Нагадаємо, 24 липня Адміністрація морських портів України оголосила тендер на послуги з видалення судна Delfi з акваторії морського порту Одеса. Тендер планували провести як відкриті торги, що передбачало проведення аукціону, а переговорна процедура не передбачає конкуренції.  

Поділитися