03 березня 2024 р. 14:02

Оновлено! За минулий рік у Миколаєві зросла заробітна плата

ФОТО: https://depositphotos.com/ua/

(ФОТО: https://depositphotos.com/ua/)

У Миколаєві за минулий рік суттєво зросла середня заробітна плата.

Про це говорять дані сайту work.ua.

У березні 2023 року середньомісячна зарплата, на основі доступних вакансій, досягла позначки в 16 320 гривень, що на 3000 гривень вище порівняно з лютим 2022 року, коли середня зарплата становила 13 359 гривень. 

Ці показники були розраховані на підставі статистичного аналізу вакансій, розміщених на сайті.

Найвищі рівні заробітної плати в місті зафіксовано в таких сферах, як ІТ, комп’ютери та інтернет, керівництво середньої ланки, будівництво та архітектура. Тут заробітна плата досягає 25 000 гривень.

Приблизно 20 000 гривень отримують фахівці зі сфер будівництва, дизайну, медицини.

Середній рівень, близько 15-17 тисяч гривень, одержують спеціалісти зі сфер реклами, маркетингу,  агробізнесу, охорони, логістики та ЗМІ.

Найменший рівень заробітної плати у працівників зі сфери нерухомості, освіти, страхування, роздрібної торгівлі.

Важливо розуміти, що існує розбіжність між зарплатами, зазначеними в вакансіях, та бажаними зарплатами в резюме. Роботодавці в вакансіях вказують суму, яку вони готові виплачувати своїм працівникам, тоді як у резюме працівники вказують зарплату, на яку вони претендують. У останньому випадку рівень гонорарів значно вище, ніж готові давати роботодавці. 

У січні з прибутків підприємств Миколаївщини бюджет отримав понад 45 мільйонів гривень. Податок на прибуток підприємств є одним з найвагоміших джерел наповнення дохідної частини державного бюджету.

На споживчому ринку піднявся рівень інфляції. Порівняно з груднем 2023 року у січні 2024 року інфляція становила 0,8%. Цей показник у два рази вищий за середньоукраїнський.

Торік Миколаївщина торгувала зі 117 країнами світу. За 2023 рік експорт товарів з Миколаївської області становив 1000,7 млн дол. США, або 60,9% порівняно з 2022 роком.

Анна Бальчінос

Поділитися