03 січня 2024 р. 12:02

Винороба з Одещини оштрафували майже на мільйон за використання позначення Prosecco

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Антимонопольний комітет України оштрафував товариство з обмеженою відповідальністю "Таїрово Вайнері" за неправомірне використання позначення "Prosecco", яке раніше почали використовувати учасники "Консорціо Ді Тутела Делла Деномінаціоне Ді Оріджине Контролата Просекко".

Про це повідомили у пресслужбі АМКУ.

Комітет розпочав справу за заявою Консорціуму по захисту найменування контрольованого за походженням "Prosecco", учасники якого експортують виноробну продукцію під цим позначенням на територію України.

ТОВ "Таїрово Вайнері" почало використовувати позначення Prosecco у маркуванні власної виноробної продукції пізніше за учасників вищезазначеного Консорціуму та без отримання їх дозволу (згоди).

Як встановив АМКУ, такі дії могли призвести до змішування діяльності ТОВ "Таїрово Вайнері" із діяльністю учасників Консорціуму та надати неправомірні переваги у конкуренції внаслідок використання ділової репутації таких учасників.

Про зазначене свідчать результати опитування споживачів, проведеного Комітетом.

Зважаючи на сукупність отриманих доказів, Антимонопольний комітет України ухвалив рішення, яким постановив визнати дії ТОВ "Таїрово Вайнері" порушенням статті 4 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції" та накласти на відповідача штраф у розмірі 946,9 тисячі гривень.

У жовтні 2023 року Адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала товариство з обмеженою відповідальністю  "Миколаїв-Вугілля" та ТОВ "Українська Вугільна Компанія" на загальну суму у  529 тисяч 964 гривень. 

У серпні того ж року АМКУ розпочав справу за ознаками змови під час проведення закупівлі робіт з капітального ремонту дороги на Миколаївщині.

Кирило Бойко

Поділитися