19 січня 2024 р. 07:50

В Миколаєві планують відкрити українсько-данський молодіжний дім

ФОТО: Миколаївська міська рада

(ФОТО: Миколаївська міська рада)

Міський голова Олександр Сєнкевич зустрівся з данськими партнерами, з якими  обговорювали підтримку молоді Миколаєва.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради.

У зустрічі взяли участь глава офісу Посольства Королівства Данія у Миколаєві Франциска Кіркегаард Флюг, директор Українсько-данського молодіжного дому Юлі Бойєсен, фахівець офісу Посольства Королівства Данія у Миколаєві Дар’я Честіна, а також віцемер Анатолій Петров, начальник управління молодіжної політики Арсен Гаспарян та керівник Агенції розвитку Миколаєва Віктор Сікаленко.

Юлі Бойєсен зазначила, що її команда ставить за мету сприяти розвитку молодих людей. Для цього 2021 року у Києві відкрили Українсько-данський молодіжний дім. Сьогодні його представництво планують створити у Миколаєві.

Ми хочемо, аби молоді люди були активні та розвивалися, аби вони поверталися у Миколаїв і брали участь у відновленні міста, - сказала Юлі Бойєсен.

Представництво Українсько-данського молодіжного дому у Миколаєві має відкритися вже цього року, там будуть раді співпрацювати з усіма, хто сповідує демократичні цінності.

Олександр Сєнкевич підкреслив, що місто покладає великі надії на молодих людей. Вони креативні, сповнені сил і оптимізму та можуть стати ініціаторами значущих змін. Міська влада буде підтримувати їх і сприятиме залученню до прийняття управлінських рішень.

Я вітаю ініціативу з відкриття у Миколаєві представництва Українсько-данського молодіжного дому. Впевнений, воно стане важливим майданчиком для зміцнення нашої дружби, обміну досвідом між молодими людьми наших країн, - підкреслив Олександр Сєнкевич.

Наразі у будівлі, де він розміщуватиметься, відбувається ремонт. Планується його завершити до кінця березня.

Такий центр має стати місцем самореалізації молоді. Там проходитимуть різні креативні заходи - тренінги, воркшопи, мозкові штурми тощо. Крім цього, у закладі створять умови для запису музики.

Молоді люди не тільки спілкуватимуться там, обмінюватимуться досвідом, а розроблятимуть власні проєкти й пропонуватимуть їх для реалізації.

Також Данія надасть Україні пакет допомоги для відбудови Миколаєва вартістю понад 21 мільйон доларів.

Ще навесні минулого року Данія взяла патронат над Миколаєвом та Миколаївською областю, вже виділивши на відновлення регіону понад 100 мільйонів доларів.

Новий пакет включає проєкт, спрямований на розмінування сільськогосподарських угідь, надання когенераційних установок та реконструкцію гуртожитку Миколаївського державного аграрного університету з протипожежної безпеки.

Анна Бальчінос

Поділитися