21 лютого 2024 р. 19:02

Підприємці Миколаєва можуть отримати гранти до 500 тисяч доларів

ФОТО: Миколаївська міська рада

(ФОТО: Миколаївська міська рада)

Миколаївські підприємства можуть отримати  гранти на розвиток до 500 тисяч доларів.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради.

Гранти надає Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" (КЕУ).

Вчора, 20 лютого, для представників підприємств провели зустріч, яку організував департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради за підтримки Програми USAID.

Претендувати на грант можуть всі підприємства нашої країни, які відповідають визначеним вимогам.

Ми шукаємо підприємства у таких великих галузях. Виробництво упаковки та пакувальних матеріалів. Це може бути і тара, і картон, і скляні вироби. Харчова промисловість. Машинобудування, металообробка і все, що з цим пов’язано. Товари, пов’язані з відновленням та реконструкцією – будівельні матеріали, суміші, двері, вікна, металоконструкції. Текстиль і легка промисловість, - зазначив Дмитро Місюрьов, регіональний проєктний менеджер Програми.

Гранти доступні для середніх та великих підприємств. Вони мають налічувати понад 100 працівників, їх річний обіг має бути понад 200 мільйонів гривень.

Основна мета Програми – створення нових робочих місць. Тому однією з ключових умов отримання гранту є створення від 30 робочих місць в результаті його використання, - повідомив Дмитро Місюрьов.

Також однією з вимог є збільшення обсягу продажів.

Загальний обсяг фінансування складає орієнтовно 10 мільйонів доларів США.

Підтримка надаватиметься шляхом присудження до 30 грантів, сума яких становитиме від 150 до 500 тисяч доларів. Розмір гранту встановлюється залежно від специфіки грантової діяльності в процесі переговорів.

Заявки приймаються до 8 березня 2024 року.

Подати заявку та дізнатися більше деталей про умови участі у конкурсі можна за посиланням.

Довідково: Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

У січні підприємці Миколаєва виплатили у бюджет міста понад 170 мільйонів гривень єдиного податку. Завдяки стабільному поповненню місцевих бюджетів, кошти використовуються для поліпшення життя громад та підтримки Збройних Сил України.

Анна Бальчінос

Поділитися