28 лютого 2024 р. 23:30

Оновлено! Бюджет Миколаївщини отримав понад 45 мільйонів гривень від підприємств

ФОТО: Вікіпедія

(ФОТО: Вікіпедія)

Підприємства Миколаївщини поповнили бюджет на понад 45 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Державна податкова служба  у Миколаївській області.

Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв, податок на прибуток підприємств є одним з найвагоміших джерел наповнення дохідної частини державного бюджету.

Завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків до бюджету держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України, бюджетної сфери та соціальних виплат. Дякую платникам податків за належне виконання своїх обов’язків щодо своєчасної сплати податків до бюджету навіть за несприятливих умов сьогодення для ведення бізнесу, зокрема під час воєнного стану, - сказав Роман Корнєв.

Станом на 26.02.2024 з прибутків миколаївських підприємств і установ державна скарбниця отримала понад 40 мільйонів гривень.

До місцевих бюджетів від платників податків Миколаївщини надійшло понад 5 мільйонів гривень податку на прибуток.

Всього у січні 2024 року до бюджетів усіх рівнів мобілізовано понад 45 мільйонів гривень податку на прибуток.

Місцеві громади Миколаївщини отримали 53,6 мільйона гривень податків за землю.

У січні 2024 року до місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло 53,6 мільйона гривень земельного податку та орендної плати за землю. Зокрема, від юридичних осіб місцеві громади отримали 42,1 мільйона гривень плати за землю, від фізичних осіб – 11,5 мільйона гривень.

Також місцеві бюджети Миколаївщини отримали за січень понад 170 мільйонів гривень єдиного податку. Переважна більшість коштів надійшла від фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. 

За 2023 рік Миколаївська область поповнила державний бюджет на 7,6 мільярда гривень.

Загалом протягом року до бюджетів усіх рівнів вдалося зібрати 19,3 мільярда гривень податків та зборів, що на 1,9 мільярда більше ніж у попередньому році.

Анна Бальчінос

Поділитися