07 жовтня 2023 р. 22:51

Управління держводгоспу в Кілії переплатило за електроенергію мільйон, - аудитори

Фото: Мінагрополіт

(Фото: Мінагрополіт)

Аудитори Державної аудиторської служби України перевірили Кілійське міжрайонне управління водного господарства та спрямували результати перевірки до прокуратури.

Як повідомили у пресслужбі Держаудитслужби, ревізори виявили, що компанія-переможець за результатом проведеного аукціону уклала договір на постачання електричної енергії Кілійському міжрайонному управлінню водного господарства, підпорядкованого Державному агентству меліорації та рибного господарства України.

Компанія з постачання електричної енергії, за даними аудиторів,  змінила тариф на послуги з передачі електричної енергії без надання документального підтвердження наявності факту коливання ціни електроенергії на ринку.  У результаті Кілійським міжрайонного управління водного господарства проведені зайві видатки на суму 1 мільйон 144,4 тисячі гривень.

Аналогічне порушення ревізори, за даними служби, виявили під час перевірки дотримання виконання умов договору стосовно закупівлі паливно-мастильних матеріалів, яке призвело до втрат фінансових ресурсів Кілійським МУВГ на суму 192,5 тисячі гривень

Крім того, двом керівниками управління (колишньому та тому, який прийшов на заміну) за відсутності відповідного погодження органом вищого рівня безпідставно було нараховано та виплачено премії на суму 110,2 тисячі гривень

На чотирьох  відповідальних посадових осіб Кілійського МУВГ склали протоколи за адміністративні правопорушення.

Між тим протягом січня-серпня 2023 року фахівці підрозділу податкового аудиту Одеського регіону до бюджету донарахували 295,2 мільйона гривень.

Також відомо про те, що детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області забезпечили відшкодування збитків завданих Держбюджету підприємством, яке спеціалізується на виробництві електророзподільної та контрольної апаратури. 

Кирило Бойко

Поділитися