21 серпня 2023 р. 21:59

Ремонт греблі за 13 мільйонів на Одещині передумали віддавати миколаївській фірмі

Ставок у Затишші Фото: Вікіпедія

(Ставок у Затишші Фото: Вікіпедія)

Затишанська селищна рада Роздільнянського району Одеської області скасувала результати закупівлі щодо відновлення гідрологічного режиму ставка і капітального ремонту греблі в селища міського типу Затишшя та оголосила новий тендер.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

За даними системи, новий аукціон запланований на 29 серпня. А кінцевий термін виконання робіт залишається такий самий - 31 грудня 2023 року.

 29 липня Затишанська селищна рада провела цю закупівлю в форматі "відкриті торги з особливостями" й приватне підприємство "Мета" з Миколаївщини було єдиним її учасником. 

Тоді, як й зараз, очікувана вартість закупівлі була 13 мільйонів 385,4 тисячі гривень, а ПП мало б отримати 13 мільйонів 224,8 тисячі гривень.

Утім торги скасували із формулюванням "відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг". 

"Під час розгляду єдино поданої тендерної пропозиції на участь у даних відкритих торгах, уповноважена особа зокрема повинна звірити відповідність обсягів та видів робіт та будівельних матеріалів поданих розрахунків договірної ціни відповідно до погодженого робочого проєкту (кошторису) по об’єкту будівництва. Але, як виявилося, під час складання тендерної документації, уповноважена особа помилково використала кошторисні розрахунки, що були надані проєктантом до проходження державної експертизи, що потягло за собою відображення окремих видів робіт та відповідних обсягів будівельних матеріалів з помилками, тобто фактичні вихідні дані не збігаються з інформації про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики по предмету закупівлі, що викладені замовником згідно з тендерною документацією", - йдеться у протоколі скасування.

Закупівлю вже проводили у березні 2021 року й тоді провели повноцінний аукціон за участю чотирьох компаній. Приватне підприємство "Мета" тоді виграло тендер й Затишанська селищна рада уклала із підприємством угоду.

За нею селищна рада мала сплатити приватному підприємству 6 мільйонів 319,5 тисячі гривень. Натомість ПП "Мета" мало завершити роботу до 31 грудня 2021 року. 

Кінцеву дату завершення робіт кілька разів переносили додатковими угодами, а згодом компанії сплатили 3 мільйони 465 тисяч 648 гривень, а угоду розірвали за домовленістю сторін.

Кирилл Бойко

Поділитися