18 листопада 2023 р. 13:18

Ножевнікова заявила про можливе припинення акцій протесту проти недоцільних тендерів в Одесі

Фото: Інтент/Наталя Чернецька

(Фото: Інтент/Наталя Чернецька)

Волонтерка Катерина Ножевнікова, одиночний мітинг якої переріс в акції протесту, що продовжуються в Одесі під будівлею міської ради вже понад два місяці, заявила про можливе їхнє припинення через перформанс з облиттям фарбою пам'ятника Олександру Пушкіну. 

Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook, назвавши автора перформансу — художника Ярослава Войцеховського провокатором.

"Той, хто це зробив провокатор і просто перекреслив все, що ми там три місяці робили. Ви навмисно це зробили, щоб дискредитувати нас чи ви просто дурні не знаю, але це просто вандалізм. Переносити пам'ятники до музеїв це питання містян. Яке досі дискутується. Але  ось такий вандалізм це просто днище. Навіщо ви це зробили??  І Чому ніхто не зупинив це? Вибачте, але такі історії не про мене і про тих, хто вийшов захищати, а не руйнувати. Але своїми діями ви поставили під загрозу нашу ідею та наші дії. І особисто мене.  Сталося те, чого я боялася всі ці місяці. Що щось зробить щось таке, що потягне за собою інші події. Я боялась провокацій зі сторони влади, але біда прийшла з іншої сторони. Просто сором. Я буду думати тепер чи  виходити туди надалі. Бо завтра хтось вирішить принести шини чи підпалити Гармату яка стоїть поруч", - обурилася волонтерка. 

Одесити продовжили щосуботи збиратися під будівлею Одеської міської ради на акції протесту проти закупівель, які вважають недоцільними під час війни. 

Зазначимо, що 18 листопада була вже 12 субота поспіль.

Акції протесту проти виділення грошей на ремонти, які одесити вважають не на часі, продовжуються вже понад два місяці. Субота 4 листопада була ювілейною — десятою.

Окрім субот мітингувальники збираються на акції й під час сесій міської ради, намагаючись вмовити депутатів підтримати їхні вимоги. 

Між тим Одеський міський голова Геннадій Труханов під час позачергової сесії 15 листопада доручив розглянути питання про можливість надання грошей громадським організаціям для закупівлі необхідного обладнання військовим, на кшталт програми "громадський бюджет".

Після того, як Одеська міська рада ухвалила виділення 106 мільйонів на ремонт Київського райсуду, керівниця благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова анонсувала пікет під Одеською міською радою. 

Одиночний пікет одеської волонтерки перетворився на масовий мітинг через бажання одеситів підтримати волонтерку. На акцію прийшли понад 100 людей.

Зазначимо, що Одеський міський голова Геннадій Труханов тиждень не виходив до мітингувальників й вирішив поспілкуватись з ними лише 5 вересня. Міський голова спробував переконати одеситів у тому, що міська рада своєчасно й повною мірою виконує усі прохання щодо допомоги військовим, тож містяни можуть не хвилюватися щодо виділення грошей на інші заходи.

Інформація про те, що приміщення Київського районного суду, що розташований за адресою м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б з'явилася 9 серпня. Замовником реконструкції виступає Управління капітального будівництва Одеської міської ради. Очікувана вартість - 106 мільйонів 245 тисяч гривень. Торги мають відбутися 16 серпня, а самі роботи необхідно виконати до кінця 2024 року.

Фото: Інтент/ Наталія Чернецька, Володимир Самайчук/Facebook

Кирило Бойко

Поділитися