09 серпня 2023 р. 19:36

На відновлення понад 2 кілометрів доріг на околиці Ізмаїла витратять 51 мільйон

Фото: Інтент, Антоніна Лубченко

(Фото: Інтент, Антоніна Лубченко)

Управління житлово-комунального господарства Ізмаїльської міської ради оголосило відкриті торги на закупівлю робіт з капремонту (відновленню) дорожнього покриття та тротуарів по вул. Східна та на ділянці вул. Телеграфна в Ізмаїлі. Максимальна вартість контракту встановлена у розмірі 51 млн 337 тис. грн, пише кореспондентка Інтента з посиланням на сайт Prozorro.

Згідно тендерної документації, фінансуватися роботи будуть за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. Зокрема, сума бюджетних асигнувань на 2023 рік становить 39,1 млн, з яких 36 млн – з державної казни, а решта 3,1 млн – з міської. 

Капітальний ремонт доріг замовник розраховує завершити до 30 листопада 2024 року. 

Мова йде про відновлення дорожнього покриття загальною довжиною 2,3 км на вулиці Східній та на вулиці Телеграфній – від вулиці Східної до вулиці Тихої. 

Фото: Інтент, Антоніна Лубченко

Загальна площа відновлення покриттів – 16511,6 м2, у тому числі плитка - 57,6 м2. Також в зоні капітального ремонту передбачено встановлення нового бортового каменю і поребрику. 

«Перевлаштування існуючих інженерних мереж і колодязів у зоні капітального ремонту не передбачається. Оскільки централізовані мережі зливової каналізації у даному районі відсутні, водовідвід забезпечується за рахунок ухилу поздовжнього та поперечного профілів проїзної частини, з відведенням зливових вод у зелену зону. Тривалість експлуатації за завданням на проєктування – 12 років.

При проведенні капітального ремонту знесення дерев та цінних зелених насаджень не передбачається. Проектом вертикального планування забезпечується максимальне збереження в природному стані рельєфу місцевості та рослинності», - йдеться у робочому проєкті. 

Зазначимо, що виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради попри дію теплового режиму у вигляді виключення вирішив дозволити пересування містом великовантажному транспорту.

Нагадаємо, у середині червня Кабмін затвердив перелік із чотирьох об’єктів на Одещині, які будуть відремонтовані та реконструйовані за рахунок субвенції з держбюджету місцевим бюджетам. Кошти виділяються на реалізацію проєктів, спрямованих на ліквідацію збройної агресії рф. Серед отримувачів є і Ізмаїл. 36 млн грн підуть на капітальний ремонт дорожнього покриття і тротуарів по вулиці Східній та по вулиці Телеграфній (від вулиці Східної до вулиці Тихої), тобто на реалізацію вищезазначеного проєкту.

Також ремонт мосту через канал Кофа в Ізмаїльському районі оцінили майже у 164 млн гривень.

 

Антоніна Лубченко

Поділитися