04 вересня 2023 р. 23:45

Капремонт будівлі під центр для переселенців в Одесі подорожчав

Центр для ВПО, що будується на Хімічній, 5. Фото: Одеська мерія 2022 рік.

(Центр для ВПО, що будується на Хімічній, 5. Фото: Одеська мерія 2022 рік.)

Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для пошуку підрядника, якому сплатять за капітальний ремонт будівлі, розташованої на вулиці Хімічній, 5.

Як повідомляє Центр публічних розслідувань, відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro. 

Що це за будівля в оголошенні не повідомляється, проте у травні 2023 року директорка департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради Олена Китайська анонсувала відкриття наприкінці липня за цією адресою Центру для переселенців, який мав би вмістити 100 осіб.

Закупівля запланована у форматі відкритих торгів з особливостями на 12 вересня. Очікувана вартість закупівлі складає 24 мільйони 485,1 тисячі гривень. Зазначається, що це скоригований проєкт.

В разі укладання угоди роботи мають бути завершені до 31 грудня 2023 року.

Зазначимо, що у 2020 році управління капітального будівництва вже проводило закупівлю щодо капітального ремонту будівлі за цією адресою. Тоді роботи планували завершити до кінця 2021 року.

Тоді участь в аукціоні взяли п'ять компаній:

  • ТОВ "Строй-Еліт"
  • ТОВ "Інвестиційна будівельно-виробнича компанія "Квадр"
  • ТОВ "Комфорт універсал буд"
  • ТОВ "Олімп буд Девелопмент"
  • ТОВ "Строительная компания "Градо-Строй".

Найдешевша пропозиція була в ТОВ "Строй-Еліт", але її відхилили з формалюванням: "підставою для такого рішення замовника є рішення органу Антимонопольного комітету України про визнання вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції". 

Найдорожчою була пропозиція "Олімп буд Девелопмент" - 35 мільйонів гривень, але з нею й уклали угоду. Потім укладали ще кілька додаткових угод й наразі компанії виплатили усі кошти.  

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Олімп Буд Девелопмент" зареєстрована в Одесі у 2019 році. Наразі кінцевий бенефіціар - Герман Крамаров.  Директор - Вадим Деревицький, який, раніше був власником ТОВ.

Кирило Бойко

Поділитися