28 серпня 2023 р. 21:58

Громада на Одещині зібрала на ярмарку майже 179 тисяч гривень для військових

Фото: Інтент/Антоніна Лубченко

(Фото: Інтент/Антоніна Лубченко)

Благодійний ярмарок, на якому збирали кошти для Збройних Сил України відбувся минулими вихідними на стадіоні села Броска Ізмаїльського району.

Впродовж трьох годин вдалося зібрати 144 тисячі 333 гривні та 600 доларів, передає кореспондентка Інтента, яка також відвідала ярмарок.

Ініціатором заходу стало керівництво Саф'янівської територіальної громади.  Представники населених пунктів громади розмістили на галявині намети з продукцією: випічкою, смаколиками, блюдами бессарабської кухні. Майстрині принесли на продаж прикраси та картини, а агровиробники Саф’янівської громади привезли стиглі овочі та фрукти за мінімальними цінами. 

Атмосферу заходу створювали танцювальні колективи Саф'янівської, Суворовської та Ренійської громад. Концерт налічував 40 творчих номерів.

Серед відвідувачів заходу були й захисники України — уродженці населених пунктів Саф'янівської громади та Болградського району, у яких на цей вік-енд припали відгули.

Через безпекову ситуацію в регіоні тривалість ярмарку була обмежена трьома годинами. Однак, це не стало на заваді збору коштів.

Зазначимо, що схожий захід відбувся й Арцизькому ліцею № 1 де батьки та учні також влаштували благодійний ярмарок та зібрали 53,3 тисячі гривень.

Також у неділю, 20 серпня, в Миколаєві відбулася акція в рамках благодійної ініціативи "Годуємо Країну. Смак Українського Криму". 

Раніше ми писали, що 26 серпня на Херсонщині у селі Чорнобаївка відбувся благодійний забіг "Шаную воїнів, біжу за героїв України", присвячений Дню пам’яті захисників України.

Антоніна Лубченко

Поділитися