13 травня 2023 р. 13:11

Депутатську фірму обрали ремонтувати вулиці в Балтській громаді майже за 11 мільйонів

Фото: Google maps

(Фото: Google maps)

Комунальна установа "Балта-Благоустрій" Балтської міської ради Одеської області вирішили укласти угоду щодо поточного ремонту автомобільних доріг населених пунктів громади із товариством з обмеженою відповідальністю "Березівкаагрошляхбуд".

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

За даними сервісу YouControl, товариством з обмеженою відповідальністю "Березівкаагрошляхбуд" належить Князю Хачатряну - депутату Одеської обласної ради. 

Закупівля проводилася як відкриті торги з особливостями й конкурентів в компанії не було.  

За такої процедури, майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій - сім календарних днів, період оскарження кваліфікації - п'ять календарних днів. 

З початком повномасштабної агресії російської федерації проведення закупівель в форматі відкритих торгів з особливостями, коли терміни процедур знижені, а в переможців немає конкурентів стали переважати над іншими. 

Минулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

Таким чином, після остаточного підписання угоди компанія повинна буде до кінця року ремонтувати вулиці в 16 населених пунктах громади. 

Власне безпосередньо в Балті йдеться про 18 вулиць: Свободи, Вишнева, Богданюка, Шевченка, Садова, Кузнечна, Василя Сліпака, Захисників України, Магдебурзька, Прибалтійська, Леоніда Каденюка, Сінянська, Введенська, Балтська, Любомирська, Ярослава Мудрого, Госпітальєрів, Любомира Гузара.

Раніше департамент житлово-комунального господарства, архітектури та земельних відносин Подільської міської ради в Одеській області вирішив заплатити 5 мільйонів 344 тисячі гривень товариству з обмеженою відповідальністю "Березівкаагрошляхбуд".

Кирило Бойко

Поділитися