15 вересня 2023 р. 09:12

АМКУ розпочав справу щодо водоканалу на Одещині

Фото ілюстративне: Українська правда

(Фото ілюстративне: Українська правда)

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України 14 вересня 2023 року розпочало справу щодо дій комунального підприємства "Балтаводоканал" Балтської міської ради Одеської області.

Як повідомили в пресслужбі відомства, в результаті проведеного на виконання доручення голови Антимонопольного комітету України дослідження та аналізу матеріалів Відділенням встановлено, що КП "Балтаводоканал" включало до технічних умов на приєднання до систем централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення додаткові вимоги, не передбачені Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, зокрема, щодо встановлення вузла обліку води певного типу.

В повідомленні пресслужби йдеться про те, що Зазначене може призвести до ущемлення інтересів споживачів та суб'єктів господарювання - виробників та/або продавців вузлів обліку води інших типів, не передбачених згаданими вище технічними умовами.

Такі дії комунального підприємства мають ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 2 статті 50 та частиною першою статті 13 Закону України "Про захист економічної конкуренції" - зловживання монопольним (домінуючим) становищем на відповідному ринку, - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з виявленими фактами Адміністративною колегією Відділення розпочато розгляд справи.

Також відомо про те, що південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України 14 вересня 2023 визнало порушенням дії Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області.

Володимир Шкаєв

Поділитися