07 грудня 2021 р. 15:30

В Ізмаїлі подорожчає проїзд у маршрутках

В Ізмаїлі подорожчає проїзд у маршрутках

Управління економіки Ізмаїльської міської ради повідомило про рішення виконкому від 2 грудня щодо підняття вартості проїзду у маршрутках міського сполучення.

Так, з п’ятниці, 10 грудня, вартість однієї поїздки складатиме 10 гривень замість семи. Школярам під час навчального року доведеться сплачувати 5 гривень замість чотирьох.

У міській раді пояснюють, що рішення прийняли після відповідного звернення перевізників, мотив яких полягає у тому, що востаннє вартість проїзду підвищувалася у 2018 році. Відтоді на 75% збільшилася мінімальна заробітна плата (з 3 тис. 723 грн до 6 тис. 500 грн) та на 9% зросли ціни на нафтопродукти. 

Зазначимо, що з грудня поточного року подорожчав проїзд від Ізмаїла до населених пунктів Саф’янівської ОТГ. В залежності від маршруту вартість квитка в середньому зросла на 5-15 гривень.

Раніше один із трьох міських маршрутів Кілії перестав функціонувати через нерентабільність, а в мерії немає грошей для введення муніципального.

Виконавчий комітет Одеської міської ради погодив підвищення вартості проїзду в трамваях, тролейбусах, електробусах та фунікулерах міста. Проїзд маршрутними автобусами в Одесі подорожчав з 15 вересня, а вартість проїзду в електротранспорті збільшилася до восьми гривень у жовтні.

Поділитися