13 серпня 2020 р. 22:18

На потреби української армії мешканці Одеської області сплатили 493 мільйони

На потреби української армії мешканці Одеської області сплатили 493 мільйони

Платники податків Одещини виплатили до державного бюджету за сім місяців поточного року  493 мільйони гривень військового збору, що на 9% відсотків або на 40,3 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2019 року. 

Як повідомили в пресцентрі Державної податкової служби України, із загальної суми у липні 2020 року платниками області сплачено 75 млн грн військового збору, що на 8,1 млн грн більше відповідного періоду минулого року. 

Військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії.  Ставка цього збору становить 1,5 відсотки від оподатковуваних доходів, що підлягають оподаткуванню.  Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.  Відповідальними за сплату збору до бюджету при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків є роботодавці. 

Нагадаємо, платники податків Одеського регіону перерахували до державного бюджету за січень - листопад 2019 року 778,8 млн грн військового збору. 

Поділитися