07 вересня 2022 р. 10:02

Роботу восьми громад Одещини назвали неефективною в умовах воєнного стану

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Вісім громад Одеської області показали свою неефективність в умовах воєнного стану.

Про це заявив заступник начальника Одеської обласної військової адміністрації Дмитро Радулов, повідомляє "Сила громад".

За словами Дмитра Радулова, йдеться про Василівську, Городненську, Криничненську, Кубейську, Лиманську селищну, Мологівську, Петропавлівську та Яськівську громади.

На думку заступника голови ОВА, необхідно законодавчо змінити критерії об’єднання громад, що дозволить розформовувати неуспішні з них. Зокрема, закріпити мінімально допустимий відсоток працюючих людей в ОТГ.

"У разі прийняття нових критеріїв до визначення спроможності, варто врахувати не лише так би мовити "класичні" критерії (рівень дотаційності, наявність дітей дошкільного віку, чисельність населення громади, кадровий потенціал), а й кількість тих, хто працює в громаді, яких буде не менше 30% від кількості наявного населення. А частка працівників бюджетної сфери не повинна перевищувати показник у 50% від загальної кількості всіх категорій працюючих", – зазначив Дмитро Радулов.

Він наголосив, що під час формування нового адміністративно-територіального устрою та на момент затвердження перспективного плану, в області не було жодної громади з низьким рівнем спроможності.

Раніше начальник Одеської ОВА Максим Марченко, який 3 вересня відвідав Ширяївську селищну територіальну громаду, досить різко висловився щодо діяльності місцевого самоврядування на цій території.

У липні начальник ОВА повідомляв, що планує інспекційні поїздки громадами регіону, які в адміністрації вважають проблемними.

Поділитися