22 липня 2021 р. 15:40

USAID оголошує відбір громад для співпраці

USAID оголошує відбір громад для співпраці

До 30-річчя Незалежності України 30 територіальних громад Волинської, Львівської та Полтавської областей отримають можливість стати партнерами першого набору Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» розробив прозору методологію, що врахувала низку параметрів, зокрема, демографічні та соціально-економічні чинники, вже надану донорами підтримку та залученість громадян. На підставі аналізу 90 громад (по 30 громад у кожній з вищезгаданих областей) отримають анкету-заявку.

Проте це не означає, що інші громади не зможуть співпрацювати з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» в майбутньому. Оголошено запрошення лише для першого набору партнерів. «ГОВЕРЛА» працюватиме на національному та місцевому рівнях заради розвитку всіх громад, тому з'являться нові можливості для партнерства. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» залишає за собою право відібрати під час початкового визначення у серпні 2021 року менше, ніж 10 найкращих пропозицій у кожній області.

Які ініціативи громад, що подають заявки на перший набір, можуть отримати підтримку USAID? Запропоновані проєктні ідеї повинні відповідати потребам мешканців громад і пріоритетам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», які викладено нижче. Будь ласка, зверніть увагу, що «ГОВЕРЛА» не фінансуватиме та не співфінансуватиме проєкти з нового будівництва та/або капітального ремонту інфраструктури, але може надати матеріали та/або обладнання.

Громади можуть надіслати додаткові запитання регіональному директорові Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Владиславу Синицькому на  hoverla@dai.com або на фейсбук-сторінці Проєкту: facebook.com/USAIDhoverla

29 липня 2021 року «ГОВЕРЛА» планує провести на своїй фейсбук-сторінці інформаційну сесію стосовно процесу відбору.


Довідково: Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» планує працювати як на національному, так і на місцевому рівні, підтримуючи громади у семи областях України. На додачу до трьох оприлюднених областей, інші регіони України буде визначено пізніше.

Пріоритетні цілі Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»:

  1. Сформована ефективна правова основа для здійснення децентралізації, включаючи секторальну та фіскальну.
  2. Територіальні громади, які здатні реалізовувати нові повноваження, включаючи управління персоналом, адміністрування і фінансову прозорість.
  3. Покращена якість послуг.
  4. Побудована система, яка забезпечує належне фінансування регіональних органів влади (області, району та територіальних громад).
  5. Зміцнені інструменти місцевого економічного розвитку.
  6. Побудована більш ефективна співпраця органів влади різних рівнів.
  7. Підвищена обізнаність й участь громадян у бюджетуванні, плануванні та прийнятті рішень щодо надання послуг в громадах.
Поділитися