23 квітня 2021 р. 19:39

Старі архіви з Тарутина та Арциза вивозити не будуть

Старі архіви з Тарутина та Арциза вивозити не будуть

Архівний відділ Болградської районної державної адміністрації повідомив, що у зв'язку з об'єднанням районів і реорганізаціями Арцизької та Тарутинської РДА до складу нового архівного відділу увійшли відповідні сектори.

Зазначені сектори зберігають документи, що знаходилися в архівних відділах реорганізованих адміністрацій, залишаться на свої місцях в Арцизі та Тарутино.

Замовити копії архівних документів, що знаходяться в Арцизькому та Тарутинському секторах можливо і в архівному відділі Болградської райдержадміністрації за адресою: м. Болград, пр. Соборний, 149.

«Найближчим часом списки фондів архівного відділу, включаючи і списки фондів секторів, із зазначенням хронологічних рамок фондів, будуть опубліковані на офіційному сайті Болградської райдержадміністрації», - додали в пресслужбі.

Нагадаємо, у грудні 2020 року уряд затвердив порядок здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва майна, прав та обов’язків районних державних адміністрацій, що припиняються.

В листопаді того ж року Верховна Рада України прийняла за основу проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій №3651-д. 

А у липні Верховна Рада України прийняла постанову про створення і ліквідації районів, скоротивши кількість районів в Україні з 490 до 138, зменшивши їх кількість і в Одеській області. В Одеській області їхню кількість скоротили до семи. 

Поділитися