03 травня 2021 р. 11:02

Ренійська громада почала створювати опорні школи

Ренійська громада почала створювати опорні школи

На офіційному сайті Ренійського міської ради VIII скликання з'явився проєкт рішення «Про затвердження Умов проведення конкурсу з визначення опорного навчального закладу серед установ загальної середньої освіти Ренійської міської ради».

Цей проект рішення, серед інших, готується до винесення на чергову, дев'яту, сесію міськради.

Крім того в додатку пояснюється, що це таке - опорна школа. Опорний навчальний заклад - це заклад загальної середньої освіти, що має в своєму складі філії або здійснює підвезення здобувачів освіти (кажучи простою мовою - учнів), педагогічних працівників (при необхідності) до цієї установи і назад. А також забезпечене кваліфікованими педагогічними кадрами, має сучасну матеріально-технічну та навчально-методичну базу і здатне забезпечувати на належному рівні отримання початкового і базової середньої освіти (ст. 13 ч. 2 Закону України «Про освіту»).

Проведення Конкурсу буде забезпечувати конкурсна комісія з визначення опорного навчального закладу серед установ загальної середньої освіти Ренійської міської ради. Конкурсну комісію пропонується створити в кількості шести чоловік. Її главою пропонується затвердити заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Івана Стадникова. Ще чотири члени комісії це співробітники відділу освіти та центру професійного розвитку педагогів. П'ятим членом комісії буде запропоновано стати Келіогло Іллі Дмитровичу - голові постійної депутатської комісії Ренійської міськради з гуманітарних питань.

Визначати переможців конкурсу серед тринадцяти шкіл Ренійської об'єднаної громади комісія буде шляхом нарахування їм балів. Для цього в черговому додатку до описуваного нами проекту рішення перераховані двадцять дві категорії, за якими ці бали будуть нараховуватися. Наприклад, якщо в школі вчиться до 300 учнів, то вона отримає 5 балів, а якщо 300 і більше, то - 10 балів. Якщо в школі один клас на паралелі, то це 5 балів, а якщо два і більше, то вже 10. Якщо в класі менше 20 учнів - 5 балів, а якщо 20 і більше - 10 балів. І так по кожній категорії.

Поділитися