26 квітня 2021 р. 14:25

ТОП-5 громад Одещини з найвищим рівнем доходів

ТОП-5 громад Одещини з найвищим рівнем доходів

Територіальні громади Одеської області станом на 1 квітня показали перевиконання розпису доходів загального та спеціального фондів на 8,1%, або на 298,7 мільйонів гривень, від запланованого.

Найбільше перевиконання доходів у порівнянні з запланованими показала Затишанська селищна громада (197,3%).

Високий рівень перевиконання також зафіксовано у таких громадах:

  • Зеленогірська селищна (+90,7%);
  • Петровірівська сільська (+71,8%);
  • Цебриківська селищна (+52,5%);
  • Дачненська сільська (+50,8%);
  • Тарутинська селищна (+43,6%);
  • Захарівська селищна (+40,8%).

Водночас найбільший обсяг недовиконання дохідної частини бюджету за результатами 1-го кварталу 2021 року має Тузлівська сільська громада. Там недоотримано понад третину (36%) доходів загального та спеціального фондів.

Розпис недовиконано також по таких громадах: Бородінська селищна (-33%); Петропавлівська сільська (-24,9%); Кодимська міська (-20,8%); Суворовська селищна (-17,4%); Великомихайлівська селищна (-15,1%); Біляївська міська (-15,1%).

Найвищі темпи зростання у порівнянні з відповідним періодом минулого року демонструє Дачненська сільська громада (+55%), найнижчі – Цебриківська селищна громада (- 59,3%).

«Це перший звітний квартал, де ми можемо зробити порівняльний аналіз показників за всіма – 91 - громадами Одещини. І він показав: попри те, що критерії спроможності, за якими будувався Перспективний план, були спільними для усіх громад, ми відразу починаємо спостерігати величезну диференціацію у фактичних показниках. І хоча сам факт такої диференціації є абсолютно природним, водночас її значний стартовий рівень може об’єктивно свідчити про неоднорідний потенціал розвитку громад у середньо- та довгостроковій перспективі. Однак, звичайно, за результатами лише одного кварталу будь-які висновки робити зарано, потрібно побачити хоча б перший річний звіт», - пояснила радниця з питань муніципальних фінансів та управління Одеського регіонального офісу Олеся Голинська.

Для збільшення клікніть на картинку.

Нагадаємо, в Одеській області десять територіальних громад скористались допомогою Програми "ULEAD з Європою: створення ЦНАП" для облаштування належних Центрів надання адміністративних послуг, однак 55 громад поки що не мають їх взагалі. 

Понад 112 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення передано у власність територіальним громадам Одеської області.

Дві об'єднані територіальні громади Одеської області, які фінансували минулого року проєкти бюджету участі, реалізували 13 з них на загальну суму 975 тисяч гривень. 

Поділитися