03 лютого 2020 р. 22:15

Жителі Тузлівської ОТГ виступають проти входу громади до майбутньої Жовтоярської ОТГ

Жителі Тузлівської ОТГ виступають проти входу громади до майбутньої Жовтоярської  ОТГ

Жителі Тузлівської ОТГ сьогодні, 3 лютого, прийшли до Одеської облради, де заявили, що не хочуть, щоб громада входила до Жовтоярської ОТГ. З громадскістю зустрілося керівництво Одеської обласної ради. Про це повідомляє пресслужба облради.

За оновленим проєктом перспективного плану формування ОТГ Одеської області, який нещодавно Одеська облдержадміністрація подала до  Міністерства розвитку громад та територій України, Татарбунарський район, на території якого розташована Тузлівська ОТГ, поділили на три об'єднані територіальні громади: Татарбунарську, Лиманську та Жовтоярську. Нині діючу Тузлівську об’єднану територіальну громаду було включено до складу Жовтоярської ОТГ. Жителі Тузлівської ОТГ не підтримали таке рішення і прийшли на зібрання, щоб звернути увагу влади на свою позицію. 

Сергій Паращенко зауважив, що Тузлівська громада була сформована за принципом добровільності ще у 2015 році, і якщо вона є економічно спроможною, то доцільно буде залишити її окремою громадою у колишньому складі.

Проте нагадаємо, що обласні ради не мають впливу на визначення меж громад. Жителям громади необхідно звертатися до Одеської ОДА або до Міністерства розвитку громад, і там вже піднімати це питання.

Нагадаємо, Одеська обласна державна адміністрація передала до Міністерства розвитку громад та територій оновлений проєкт перспективного плану формування ОТГ.

 Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» звернулася із відкритим листом до прем’єр-міністра України  Олексія Гончарука, міністра розвитку громад та територій України та голів обласних державних адміністрацій. У своєму зверненні представники асоціації звернули увагу на те, що голови адміністрацій об'єднують уже існуючі громади.

Довідка. Тузлівська сільська ОТГ була утворена 25 жовтня 2015 року. До її складу входять села Тузли, Лебедівка, Весела Балка, Новомихайлівка, Безім'янка, Веселе та Садове.

Поділитися