18 вересня 2020 р. 20:12

В Одесі розкажуть, які проблеми в земельній та майновій сфері очікують нові територіальні громади

В Одесі розкажуть, які проблеми в земельній та майновій сфері очікують нові територіальні громади

Скільки коштів і чому не доходить до місцевих бюджетів громад Одеської та Харківської областей за оренду земельних ділянок і які проблеми в сфері майнових та земельних відносин очікують нові об’єднані територіальні громади по всій Україні розкажуть 22 вересня в Одесі.   

Як повідомила пресслужба Одеської обласної організації  ВГО «Комітет виборців України», під час пресконференції «Чого очікувати новим територіальним громадам в земельній та майновій сфері?» розкажуть про те:

Скільки грошей за оренду земельних ділянок і чому не доотримали місцеві бюджети громад в Одеській області?

Який стан оформлення нерухомого майна в сільських населених пунктах Одеської області і чому ці питання важливі для розвитку громад?

Який позитивний досвід протидії самовільному використанню земельних ділянок в Харківській області?

Які рекомендації розробили активісти щодо виявлення та протидії корупційним схемам в сфері земельних відносин?

Які проблеми в сфері земельних та майнових відносин очікують нові територіальні громади в Україні і яким чином їх можна вирішувати? 

Пресконференція відбудеться о 12:00 в медіахабі PMA Odesa Hub (Фонтанська дорога, 3)

Спікери: голова Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» Анатолій Бойко, координатор Громадського центру правосуддя Ігор Бринош та юристка Чугуївської правозахисної групи (Харківська область) Руслана Біланчук.

Ініціатива «Запобігання та протидія корупції в сфері земельних відносин на території Одеської та Харківської області» впроваджується спільно Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», ГО «Мережа антикорупційних центрів» та Чугуївською правозахисною групою, за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Метою ініціативи є припинення самовільного використання земельних ділянок комунальної власності та наповнення місцевих бюджетів від сплати за їх використання, виявлення та максимальне припинення корупційних схем використання земельних ділянок, посилення інструментів контролю над діями влади в земельній сфері.

Захід проводиться Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», в рамках діяльності Громадського центру правосуддя, за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу. 

 

Поділитися