18 січня 2020 р. 10:18

У Міністерстві розвитку громад обговорили перспективний план розвитку громад Одеської області

У Міністерстві розвитку громад обговорили перспективний план розвитку громад Одеської області

Міністерство розвитку громад та територій України розглянуло перспективний план розвитку громад Одеської області та вирішило, що більшість планів об'єднання потребує доопрацювання.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила помічниця народного депутата Ігоря ВасильковськогоІрина Гриб.

За її словами, у Міністерстві висловилися проти ситуацій, коли районні центри стають окремою ОТГ, оточеною іншими. Водночас ідея «Великої Одеси», що передбачає об'єднання міста з навколишніми селами та селищами, не отримала підтримки. Також у Міністерстві заявили, що не підтримують створення маленьких ОТГ.

Щодо створення ОТГ в Болградському та Ізмаїльскому районах, у Міністерстві вирішили, що потрібно створити спеціальні робочі групи задля вирішення наявних суперечок.

ФОТО, ВІДЕО: Ірина Гриб

Нагадаємо, що Болградська міська рада заявила про намір провести 7 лютого громадські слухання щодо обговорення питання про об'єднання міста з низкою сіл.

Раніше обласна державна адміністрація завершила розробку змін в проект перспективного плану формування територій громад Одеської області, який охоплює 100% території області.

У той же час перспективний план формування територій громад Одеської області, що презентувала ОДА передбачав створення однієї громади в межах Болградського району та змусив глав сільрад зібратися на нараду в райдержадміністрації.

Поділитися