09 лютого 2020 р. 19:00

ТОП-5 громад Одеської області, що отримали інфраструктурну субвенцію минулого року

ТОП-5 громад Одеської області, що отримали інфраструктурну субвенцію минулого року

Впродовж минулого року об’єднані громади Одещини використали у якості субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури 117 мільйонів 195 тисяч гривень, з яких понад 15 тисяч гривень було залучено з місцевих бюджетів, решта – кошти держави. 

Як повідомляє Одеський регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою", найбільшим отримувачем стала Куяльницька ОТГ, яка використала 12 млн 326 тис. грн на 11 проєктів. Шість з них стосувалися реконструкції мереж вуличного освітлення, чотири – ремонту доріг, а один – закупівлі трактора з обладнанням для місцевого комунального підприємства (на 4,7 млн грн).  

Друге місце посіла Балтська ОТГ - 10 млн 617 тис. грн. На ці кошти громада реалізувала сім проєктів, з яких п’ять стосувалися ремонту доріг, один – ремонту тротуару, а ще один - це будівництво волоконно-оптичної лінії зв’язку між Балтою і 18 селами громади.

Третє місце: Маяківська ОТГ - 9 млн 880 тис. грн. Громада витратила всі кошти на один проєкт - реконструкцію дитячого садочку «Перлинка» в селі Удобне. 

Четверте посіла Окнянська ОТГ - 6 млн 865 тис. грн. Вона реалізувала шість проєктів: капремонт доріг, капремонт водорозподільчої мережі, капремонт будинку культури в селі Ставрове, капремонт нежитлової будівлі в селищі Окни та капремонт будинків культури у селах Топали і Маяки.

П'яте місце отримала Шабівська ОТГ - 6 млн 716 тис. грн. Громада здійснила три проєкти, всі вони стосувалися придбання спецтехніки, зокрема сміттєвоза, муловсмоктувального автомобіля і генератора. 

Докладніше - ТУТ.

Нагадаємо, у квітні минулого року в Кабінеті міністрів повідомили, що розподілили бюджетну субвенцію на розвиток об'єднаних територіальних громад в обсязі 2 мільярдів 100 мільйонів гривень. 

Нагадаємо також, що у 2018 році усі 25 об'єднаних громад Одеської області отримали субвенції на загальну суму 95 мільйонів 350 тисяч гривень.

Поділитися