10 квітня 2020 р. 13:46

Шість ОТГ Одещини мають перейти на прямі міжбюджетні відносини

Шість ОТГ Одещини мають перейти на прямі міжбюджетні відносини

Міністерство розвитку громад та територій звернулося до Комітету Верховної Ради з питань бюджету та Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з проханням перевести 107 об’єднаних територіальних громад на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом у 2020 році. 

Як повідомили у пресслужбі міністерства, серед цих громад - шість на території Одещини. 

Зокрема йдеться про: Зеленогірську, Андрієво-Іванівську, Петровірівську, Чогодарівську, Новоборисівську та Іванівську громади.   

«Уряд визнав спроможними 107 об’єднаних територіальних громад, які були утворені протягом 2019 року. Під час розгляду змін до Держбюджету є усі підстави перевести ці громади на прямі міжбюджетні відносини, як і було передбачено у перехідних положеннях Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», – зазначив заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, в березні Кабінет міністрів України визнав спроможними 63 об'єднаних територіальних громади в Україні, в тому числі, дві в Одеській області.

Поділитися