25 січня 2020 р. 13:59

Одеській облдержадміністрації рекомендували частково погодитися на ідею «Великої Одеси»

Одеській облдержадміністрації рекомендували частково погодитися на ідею «Великої Одеси»

Міністерство розвитку громад та територій рекомендувало Одеській державній обласній адміністрації передбачити можливість розвитку території міста Одеси за рахунок території Лиманського району.

Про це йдеться у протоколі консультативної зустрічі, щодо перспективного плану формування територій громад регіону. 

Одеська облдержадміністрація повинна не пізніше 28 січня подати в Кабмін доопрацьований перспективний план формування територіальних громад в Одеській області. 

У протоколі немає назв населених пунктів, які приєднають до Одеси, однак раніше Одеський міський голова Геннадій Труханов підписав звернення до голови Одеської обласної адміністрації Максиму куцому, повідомивши про намір створити територіальне утворення «Велика Одеса», в яке планується включити 28 навколишніх населених пунктів. Серед цих пунктів була, наприклад, Крижанівка, що знаходиться впритул до кордонів міста. 

Нагадаємо, депутати Фонтанської сільської ради Лиманського району Одеської області кілька разів проголосували проти створення об'єднаної територіальної громадис сусідніми Крижанівка і Олександрівкою. 

Раніше у Міністерстві висловилися проти ситуацій, коли районні центри стають окремою ОТГ, оточеною іншими. Водночас ідея «Великої Одеси», що передбачає об'єднання міста з навколишніми селами та селищами, не отримала підтримки.

Поділитися