22 лютого 2020 р. 13:19

Або "Велика Одеса", або будьте самостійними: Труханов наполягає на об'єднанні з навколишніми селами

Або "Велика Одеса", або будьте самостійними: Труханов наполягає на об'єднанні з навколишніми селами

В Одеській міськраді вважають, що села та селища, які розташовані у передмісті Одеси та не створили своїх ОТГ, мають об'єднатися з містом у "Велику Одесу".

Про це йшлося вчора, 21 лютого, під час засідання Одеського регіонального відділення Асоціації міст України.

Мер Одеси Геннадій Труханов зазначив, що згідно з принципами адміністративно-територіальної реформи громади об'єднуються, виходячи з їх загальних ресурсів, соціальної інфраструктури, зони доступності і найголовніше - можливості надавати послуги своєму населенню (у сфері освіти, культури, охорони здоров'я, соцзахисту, житлово-комунального господарства, адмінпослуг тощо). 

«Жителі суміжних з містом територій Одеської області активно користуються інфраструктурою нашого міста. Таким чином, соціальні установи й інженерні мережі виявляються перевантаженими. У кінцевому підсумку обставини просто змусять нас приймати управлінські рішення, які зможуть захистити права одеситів», - зазначив Геннадій Труханов.

В мерії зазначають, що одним з варіантів вирішення може стати створення агломерації «Велика Одеса». Або ж одеський муніципалітет наполягатиме, щоб керівництво створених ОТГ дотримувалося принципів реформи і самостійно забезпечувало послугами свої громади. 

Нагадаємо,ще торік у листопаді мер Одеси Геннадій Труханов звернувся до голови Одеської ОДА  Максима Куцого із листом, у якому заявив про бажання створити об'єднання "Велика Одеса", до меж якого пропонував внести 28 населених пунктів. Міський голова Одеси наполягає на створенні "Великої Одеси", а у якості аргументів наводить те, що місто вимушене приймати у школах та садочках дітей з навколишніх сіл та селищ.

Проте в Одеській ОДА не пішли на зустріч міському голові Одеси та під час підготовки проєктного плану не об'єднали з Південною Пальмірою навколишні населені пункти.

Поділитися