03 серпня 2017 р. 03:00

У Роздільній ініціюють створення об'єднаної громади

У Роздільній ініціюють створення об'єднаної громади

З ініціативою виступив міський голова Валерій Шовкалюк

Після зустрічі 1 серпня з головами сільських рад і детального обговорення перспектив і можливостей об’єднання, міський голова Роздільної Валерій Шовкалюк звернувся до мешканців міста з пропозицією щодо ініціювання добровільного об'єднання територіальних громад.

Адміністративним центром об'єднаної територіальної громади буде місто Роздільна. Запропонована назва — Роздільнянська міська об’єднана територіальна громада.

До громади планують увійти:

Кам’янська сільська рада з селами Антонівка, Володимирівка, Кам'янка, Матишівка, Покровка;

Кошарська сільська рада з селами Кошари та Лозове;

Понятівська сільська рада з селами Понятівка та Балкове;

Старостинська сільська рада з селами Бакалове, Велізарове, Надія, Новий Гребеник, Нові Чобручі, Парканці, Слобідка, Старостине, Сухе, Шевченкове;

Степанівська сільська рада з селами Івано-Миколаївка, Новокрасне, Павлівка, Степанівка, Труд-Куток;

Яковлівська сільська рада з селами Ангелінівка, Розалівка, Широке,  Яковлівка і  селищем Дружба.

Громадське обговорення триватиме впродовж 10 днів з дня опублікування пропозиції у засобах масової інформації. Після завершення терміну пропозиція міського голови буде подана на наступну сесію Роздільнянської міської ради для прийняття рішення про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та делегування представника до спільної робочої групи.

Валерій Шовкалюк повідомив кореспонденту ІзбірКому, що сподівається на порозуміння сторін і завершення всіх договірних та процедурних процесів до кінця року.

Нагадаємо, що рік тому, у червні 2016 року, Валерій Шовкалюк вже ініціював добровільне об’єднання територіальних громад довколишніх сіл та міста Роздільної в Роздільнянську міську територіальну громаду з центром у місті Роздільна. Тоді обриси майбутньої ОТГ були інші: до  складу, крім Роздільної, висловили бажання увійти Буцинівська, Виноградарська, Кам’янська, Кіровська, Кошарська, Понятівська та Старостинська сільські ради. Початкова згода була отримана, та з переговорних процесів голови сільських рад один за одним вийшли. Подейкують, що під тиском районної ради, очільник якої невтомно підкреслює:

«Поки я тут, ніяких об’єднань  не буде!».

Звернення міського голови до громади міста вже розміщене на офіційному  сайті Роздільнянської міської ради.

Нагадаємо, наразі перших виборів на Одещині чекають вже сім об'єднаних громад.

Підготовка цього матеріалу стала можливою завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «У-Медіа», що виконується міжнародною організацією Інтерньюз. Зміст матеріалів є винятково відповідальністю видання ІзбірКом та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

Поділитися