11 червня 2017 р. 03:00

Доброславські депутати проголосували за утворення об'єднаної територіальної громади

Доброславські депутати проголосували за утворення об'єднаної територіальної громади

8 червня депутати селища Доброслав проголосували за добровільне об'єднання з територіальними громадами сіл Кордон, Мар'янівка та Пшонянове (Кордонська сільська рада), а також селами Калинівка, Червона Нива, Широке (Калинівська сільська рада) з центром в селищі Доброслав

Депутати Доброславської селищної ради Лиманського району під час сесії 8 червня проголосували за добровільне об'єднання з територіальними громадами сіл Кордон, Мар'янівка та Пшонянове (Кордонська сільська рада), а також селами Калинівка, Червона Нива, Широке (Калинівська сільська рада) в об'єднану територіальну громаду з центром у селищі Доброслав (до Доброславської селищної ради входять селище Доброслав, села Вовківське, Улянівка, Шевченків Кут, Зоринове). 

Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, депутати вирішили звернутися до Одеської обласної ради з клопотанням про утворення Доброславської територіальної громади, оскільки вже зібрано всі необхідні документи.

Голова селищної ради Людмила Прокопечко повідомила, що згодом до об'єднаної громади зможуть приєднатися й інші охочі. На сьогоднішній день це села: Трояндове, Сербка, Миколаївка, Шомполи, Кремидівка та Дмитрівка. Поки що вони не зібрали необхідних документів. 

Л. Прокопечко  пояснила, що чекати немає часу, тому що у вересні створюється нова територіальна громада з центром в селі Визирка, і 60% надходжень до районного бюджету більше надходити не будуть, тому і Доброславська селищна рада зможе отримати значно менше коштів з районного бюджету, отже, для того, щоб мати гроші, необхідно створювати територіальну громаду найближчим часом  і йти на вибори.

Нагадаємо, зараз в Одеській області створено 12 об'єднаних територіальних громад.

ФОТО: ІзбірКом

 

Підготовка цього матеріалу стала можливою завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «У-Медіа», що виконується міжнародною організацією Інтерньюз. Зміст матеріалів є винятково відповідальністю видання ІзбірКом та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

Поділитися