07 лютого 2024 р. 15:02

Жителям Миколаївщини виплачено компенсацію за пошкоджене майно

ФОТО: Верховна рада України

(ФОТО: Верховна рада України)

За допомогою програми єВідновлення виплачена компенсація за пошкоджене майно 2737 жителям Миколаївщини.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної ради. 

З моменту старту програми "єВідновлення" на території Миколаївської області надійшло 5591 заява на відшкодування за збитки, завдані майну.

Комісія, що відповідає за призначення компенсацій, вже підтвердила виплату суми майже на 294 млн грн для 2908 осіб, які подали заявки.

Компенсацію у сумі понад 242 млн грн вже отримали 2737 власників житла. Ці виплати дадуть можливість громадянам відновити своє житло, що постраждало внаслідок обстрілів, проведених армією рф.

Також, згідно з рішенням Кабінету Міністрів України від 30 травня 2023 року № 600 "Про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об‘єкти нерухомого майна", загальна кількість поданих заяв на отримання компенсації за майно, яке було знищено, складає 784.

(ФОТО: Антикризовий медіацентр)

Після розгляду комісією, позитивне рішення було прийнято для 260 власників, які отримали сертифікати на компенсацію на суму 339 мільйонів гривень.

Робота в цьому напрямку продовжується.

Наприкінці січня перший миколаївець купив квартиру за житловим сертифікатом "єВідновлення". Загалом наразі комісія розглянула 105 заявок від миколаївців, чиє житло було зруйноване, на отримання такої компенсації. З них 66 - вже погоджено.

Миколаїв став першим містом, що започаткувало програму забезпечення житлом військовослужбовців ЗСУ. Програму розробляли спільно з військовими, щоб максимально врахувати їхні потреби.

Квартири вже отримали 4 воїни Миколаївського гарнізону - тих частин, які зареєстровані в місті. 

Також 80 мешканцям виділено житлові сертифікати в рамках державної програми "єВідновлення" за знищене майно. Миколаївці шукають собі нове житло та поступово використовують виділені сертифікати.

Анна Бальчінос

Поділитися