26 січня 2024 р. 15:17

Сприяв незаконному виїзду за кордон: у Миколаєві судять офіцера

ФОТО: https://www.pexels.com/

(ФОТО: https://www.pexels.com/)

У Миколаєві почали судити офіцера Військової служби правопорядку (ВСП) за сприяння незаконному виїзду за кордон.

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду.

Згідно з обвинувальним актом, у квітні 2023 року чоловік, який на той момент обіймав посаду помічника начальника одного з відділів Миколаївського зонального відділу ВСП ЗСУ, утримуючись у званні "капітан юстиції", пропонував місцевому мешканцю допомогти йому виїхати за кордон, видаючи документи, які підтверджували б його непридатність до військової служби та виключення з військового обліку.

За ці дії, пов'язані із незаконним переправленням особи через державний кордон, обвинувачений вимагав грошову винагороду у розмірі 7 500 доларів США.

У травні 2023 року обвинувачений отримав визначену суму від зазначеного громадянина, після чого його затримали.

Під час судового засідання обвинувачений не повністю визнав свою провину.

(ФОТО: https://www.pexels.com/)

Суд визначив порядок та обсяг проведення доказів, включаючи письмові докази та допит свідків, зокрема заявника, після чого буде проведено допит обвинуваченого.

Захисник подав клопотання про скасування арешту на майно, вилучене під час затримання та обшуку в його клієнта, зокрема, засобів зв'язку та оргтехніки. Прокурор заперечив проти його задоволення. Суд для вирішення цього клопотання вирушив на нарадчу кімнату.

Нещодавно у Миколаєві розпочався розгляд обвинувального акту, пов'язаного із діями підполковника, який використовував своїх підлеглих військовослужбовців для охорони приватного підприємства.

Згідно з обвинувальним актом, від березня 2020 року до липня 2021 року підполковник, за домовленістю з керівником охоронного підприємства, регулярно залучав трьох своїх підлеглих для охорони приватного об'єкта в Миколаєві, замість виконання ними обов'язків, пов'язаних із військовою службою.

Анна Бальчінос

Поділитися