16 січня 2024 р. 08:59

Сина київського екссудді в Одесі відправили до СІЗО без права на заставу

Іван Аблов. Фото: Слідство.Інфо

(Іван Аблов. Фото: Слідство.Інфо)

Київський районний суд Одеси обрав сину судді з Києва Івану Аблову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на вихід під заставу через підозру у вбивстві.

Син судді ліквідованого зараз Окружного адміністративного суду міста Києва Євгена Аблова, якого днями правоохоронці оголосили у розшук здався поліції, повідомляє "Слідство.Інфо".

Як повідомляє видання з посиланням на власні джерела, 27-річний Іван Аблов прийшов до відділу поліції. Він начебто не знав, що перебуває у розшуку. 

Згідно з даними правоохоронців, Іван Аблов святкував Новий рік разом з компанією у дачному котеджі на Одещині. За даними ЗМІ, під час святкування між сином скандального судді та спортсменом Ігорем Гергелем виникла суперечка. Аблов-молодший, йдеться у повідомленні, зарізав кухонним ножем чоловіка і втік з місця злочину.  

Згідно з даними правоохоронців, Іван Аблов святкував Новий рік разом з компанією у дачному котеджі на Одещині. За даними ЗМІ, під час святкування між сином скандального судді та спортсменом Ігорем Гергелем виникла суперечка. Іван Аблов, йдеться у повідомленні, зарізав кухонним ножем чоловіка і втік з місця злочину.  

13 грудня 2022 року Верховна Рада України проголосувала за ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та створення замість нього Київського міського окружного адміністративного суду.

В пояснювальній записці до законопроєкту повідомляється, що 30 липня 2020 року на вебсайті офіційного інтернет-представництва Президента України була оприлюднена електронна петиція "Щодо ліквідації Окружного адміністративного суду міста Києва", яку підтримали понад 25 тисяч громадян України.

Зазначимо, що автор петиції просив ліквідації суду у зв'язку із повною втратою авторитету через зміст опублікованих Національним антикорупційним бюро України в липні 2019 року та в липні 2020 року записами розмов керівництва цього суду, які свідчили "про глибоко вкорінену в суді корупцію і практику неправосудності рішень".

Кирило Бойко

Поділитися