12 січня 2024 р. 16:00

На Миколаївщині слідчі поліції повідомили про підозру автовикрадачу

ФОТО: Головне управління Национальної поліції в Миколаївській області

(ФОТО: Головне управління Национальної поліції в Миколаївській області)

У Баштанці слідчі поліції повідомили про підозру автовикрадачу, який брав автівки на ремонт, але потім продавав їх на запчастини.

Про це повідомили у поліції Миколаївщини.

Двоє мешканців району звернулись до поліції, щоб повідомити про викрадення їхніх автомобілів - ВАЗ-2101 та "Москвич" М-2140. Заявники заявили поліцейським, що залишили свої авто на ремонт у майстерні чоловіка, з яким вони уклали угоду на ремонт.

Поліцейським заявники повідомили, що залишили транспортні засоби у майстерні чоловіка, який за домовленістю повинен був здійснити ремонт автомобілів. Через декілька місяців очікування потерпілі почали цікавитись у псевдомайстра щодо стану виконаних робіт, однак чоловік не поспішав повертати легковики, пояснюючи, що робота ще триває. Запідозривши молодика у брехні, місцеві мешканці звернулись за допомогою до поліції, - говориться у повідомленні.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що чоловік не ремонтував автомобілі, а безпосередньо відправляв їх до пункту прийому металобрухту, де розбирав та продавав на запчастини. Отримані кошти використовував для власних потреб. У такий спосіб 28-річний зловмисник заволодів двома легковиками односельців. 

Після згоди прокуратури слідчі повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочинів, передбачених статтями 289 та 190 Кримінального кодексу України. Ці статті передбачають покарання у вигляді ув'язнення до 8 років з конфіскацією майна.

Найближчим часом суд вирішить питання про запобіжний захід для підозрюваного.

Розслідування триває.

Нагадуємо, раніше  на Миколаївщині поліцейські затримали місцевого жителя за те, що незаконно заволодів автомобілем знайомої. 

Так, ввечері 16 грудня до відділення поліції № 7 Миколаївського районного управління надійшло повідомлення від 29-річної жительці с. Благодатне Чорноморської територіальної громади про те, що її знайомий заволодів її автомобілем "Peugeot". Слідчі повідомили зловмисникові про підозру. За скоєний злочин 25-річному зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Анна Бальчінос

Поділитися