25 січня 2024 р. 08:00

На Миколаївщині окружна прокуратура подала позов до суду за шкоду екології

ФОТО: Баштанська окружна прокуратура Миколаївської області

(ФОТО: Баштанська окружна прокуратура Миколаївської області)

Баштанська окружна прокуратура подала позов в суд за завдання шкоди навколишньому середовищу. Нанесена шкода навколишньому природному середовищу оцінюються у розмірі 300 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Баштанська окружна прокуратура Миколаївської області.

Позов було подано до Господарського суду Миколаївської області на користь Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу.

За матеріалами справи, прокуратурою встановлено, що протягом періоду з грудня 2021 по лютий 2022 року олійноекстракційне підприємство в Баштанці викидало забруднювальні речовини в атмосферне повітря без необхідного дозволу. 

Нанесена шкода навколишньому природному середовищу оцінюються у розмірі 300 тисяч гривень.

(ФОТО: https://www.istockphoto.com/uk)

Прокуратура стверджує, що екологічна інспекція була усвідомлена про цю ситуацію, але не вжила необхідних заходів для взяття компенсації збитків. Таким чином, прокуратура взяла на себе відповідальність і подала позов.

У цей час суд розглядає справу з метою збереження природного середовища та покладення відповідальності на підприємство за порушення екологічних стандартів.

Нещодавно внаслідок витоку олії через ДТП на вулиці Нікольській у Миколаєві були взяти проби у місцях можливого попадання соняшникової олії у ґрунт та поверхневі водойми.

Також було виявлено перевищення вмісту органічних речовин, які екстрагуються петролейним ефіром, у 90 разів у ґрунтових пробах, взятих у місці ДТП.

Отримані результати лабораторних досліджень будуть використані для оцінки завданих збитків.

Раніше на Миколаївщині зупинили незаконне знищення дерев.

Місцеві жителі селища Врадіївка (Первомайський район Миколаївської області) звернулись до інспекції з заявою, що по вулиці Героїв Врадіївщини біля будівлі другого відділу Первомайського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки спилюють дерева.

За даним фактом порушника притягнуто до адміністративної відповідальності. Також йому буде пред’явлено претензію для відшкодування збитків, завданих навколишньому природному середовищу.

Анна Бальчінос

Поділитися