18 квітня 2024 р. 12:03

Миколаївська ритуальна служба брала кошти за послуги, які не робила

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Ритуальна служба у Миколаєві заробила гроші на послугах, які не надавала. Антимонопольний комітет розпочав розгляд справи стосовно зловживання монопольним становищем.

Про це повідомляє пресслужба Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 17 квітня 2024 року розпочала розгляд справи за ознаками вчинення КП ММР "Миколаївська ритуальна служба" порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку шляхом вчинення дій, що призвели до ущемлення інтересів інших суб’єктів господарювання, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку, - йдеться у повідомленні.

За інформацією комісії з січня 2022 по квітень 2023 року ритуальна служба стягувала кошти з підприємств, які виконували роботи, пов’язані з організацією поховання.

Ритуальна служба брала на себе зобов'язання щодо нагляду за дотриманням основних стандартів, норм та правил на кладовищі. Але по факту це зобов'язання не виконувала, що призвело до додаткових фінансових витрат цих підприємств.

Зважаючи на виявлені факти, ухвалено рішення про початок розгляду справи.

Також викрили змову на закупівлях для комунальних медичних закладів Миколаївщини та Херсонщини. Закупівлі були проведені у 2020-2021 роках на загальну суму 2 мільйони 749 тисяч 550 гривень. 

Нещодавно на Миколаївщині викрили злочинну схему щодо приватизації землі. Зловмисники підробили державний акт на право власності на земельну ділянку та здійснили зміни у Держаному земельному кадастрі.

Крім цього, Антимонопольний комітет розпочав справу проти Миколаївської міської ради за ознакою порушення у вигляді антиконкурентних дій. Бездіяльність полягає у неврегулюванні органом місцевого самоврядування цілої низки питань. 

Анна Бальчінос

Поділитися