17 квітня 2024 р. 20:47

Оновлено! ВАКС засудив мера Рені до 10 років тюрми

Фото: Новини Рені

(Фото: Новини Рені)

У середу, 17 квітня, Вищий антикорупційний суд оголосив вирок меру Рені Одеської області Ігорю Плєхову та депутату міської ради Івану Пойдолову за одержання хабаря у 50 тисяч доларів.

Про це повідомили у ВАКС.

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винуватими Ренійського міського голову Ізмаїльського району Одеської області та колишнього депутата місцевої ради. Їх визнали винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

"Обвинуваченим призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 9 та 10 років, відповідно, з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади на строк 3 роки, з конфіскацією всього належного їм майна", - йдеться у повідомленні.

Зазначається що вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС.

Оноплено в 21.05:  Ігорь Плєхов повідомив Інтенту, що планує оскаржувати рішення в суді.

Як відомо, Пойдолова судили заочно, оскільки він переховується від суду у Молдові. ВАКС стягнув внесену за нього заставу в дохід держави. У жовтні ВАКС задовольнив клопотання прокурора та оголосив депутата Ренійської міської ради Одеської області Івана Пойдолова у міжнародний розшук.

Нагадаємо, 24 січня 2023 року очільника Ренійської міської ради Ігоря Плєхова та депутата Ренійської міської ради Івана Подойлова викрили на хабарництві. Наступного дня їм повідомили про підозри.

За даними слідства, депутат та голова міської ради вимагали хабар у розмірі 100 тисяч доларів від громадянина США за передання йому в оренду земельної ділянки площею близько 2,5 га. Вона перебувала у комунальній власності. Мера та депутата затримали після отримання 50 тисяч доларів. 

В Ренійській міській раді Іван Пойдолов був головою комісії з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, охорони природи та історичного середовища. В міську раду він обирався як представник "Опозиційної платформи — За життя".

Ірина Глухова

Поділитися