08 квітня 2024 р. 11:04

Катував людей: миколаївські поліцейські оголосили про підозру військовому рф

ФОТО: Поліція Миколаївської області

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

Миколаївські поліцейські оголосили про підозру військовому рф, який жорстоко поводився із цивільними під час окупації Баштанщини.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Окупант імітував відрубування пальців, бив та принижував місцевих мешканців колишньої тимчасово окупованої території Миколаївської області.

За інформацією слідства злочинець - 28-річний військовослужбовець 205-ї окремої мотострілецької козачої бригади рф, який на момент злочину перебував на посаді механіка- водія із місцем постійної дислокації у місто Будьонновськ Ставропольського краю.

У ході слідства правоохоронці встановили, що злочин вчинявся на початку жовтня 2022 року в одному із сіл Широківської громади Баштанського району.

На той час село було окуповане росіянами.

Підозрюваний нелегально ув’язнив трьох місцевих мешканців та застосовував відносно них фізичне та психологічне насильство.

Він імітував відрубування пальців, принижував їх честь і гідність, створював неналежні умови утримання чоловіків з метою отримання відомостей про мешканців села, які чинили опір окупантам.

Крім цього, нещодавно солдат рф змусив жителя Миколаївщини перевдягнутися в жіночий одяг і посадив його у будку.

На подвірʼї Мамедов і його товариші вдарили потерпілого, поклали у багажник, імітували відрубання пальців, змусили переодягнутися у жіночий одяг, погрожували сексуальним насильством, а потім залишили у собачій будці.

Також підозрюється житель Херсонщини, який допомагав окупантам обігріватися на бойових позиціях.

За даними слідства, 23-річний підозрюваний восени 2022 року під час окупації села Благодатне добровільно допомагав представникам країни-агресора. З території місцевої початкової школи чоловік вкрав вугілля, також у лісових насадженнях незаконно рубав деревину для дров. Все це передавав військовим рф, аби ті обігрівали свої бойові позиції. 

Днями четверо чоловіків вдягнених у військову форму та озброєні автоматами схопили 14-річного підлітка на вулиці села Приозерне Суворовської громади Ізмаїльського району Одеської області, та повезли у село Червоний Яр, а потім висадили на трасі.

Анна Бальчінос

Поділитися