17 квітня 2024 р. 08:58

Антикорупційний суд відмовився відправляти в СІЗО депутата з Одещини

Фото: Слово і Діло

(Фото: Слово і Діло)

Вищий антикорупційний суд України відмовився взяти під варту, але відправив під варту депутата одного з районних рад Одеської області.

Таке рішення 12 квітня ухвалив ВАКС.

"У задоволенні клопотання прокурора САП про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваного у кримінальному провадженні – відмовити. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною у період з 22:00 до 06:00 залишати житло строком на 2 місяці", – йдеться в рішенні.

Також на депутата поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії ухвали становить 2 місяці, тобто до 13 червня 2024 року включно.

Національне антикорупційне бюро України підозрює депутата у схилянні місцевого підприємця до надання 450 тисяч доларів США депутатам і голові селищної ради Одеського району, аби отримати землю в оренду з правом приватизації під забудову.

10 квітня 2024 року за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури йому повідомили про підозру.

Депутата райради затримали одразу після одержання ним першої частини обумовлених коштів, а саме 10 тисяч доларів США.

Раніше Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт суддю Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького, оскільки за нього не внесли заставу.

Раніше Вища рада правосуддя продовжила тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького ще на два місяці.

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя у зв'язку із притягненням до кримінальної відповідальності суддю ще 19 лютого. 

Кирило Бойко

Поділитися