06 жовтня 2023 р. 12:19

В Одесі повідомили про підозру особам, що привласнили державну нерухомість вартістю у півтора мільйона

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

Поліцейські повідомили про підозру у махінаціях жителю Одеси та його знайомій з Подольська. За версією слідства, зловмисники у незаконний спосіб набули право власності на квартиру в Одесі вартістю 1,5 млн гривень, що належала місцевій територіальній громаді. 

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що квартира на час скоєння злочину знаходилася під захистом держави, адже її власники померли і не мали спадкоємців. Володіючи цією інформацією, 51-річний одесит, який у минулому підтримував стосунки з власниками нерухомого майна, вирішив ним заволодіти. Для реалізації свого злочинного плану він залучив 60-річну подільчанку, яка за 4000 доларів США погодилася за допомогою сфальсифікованих документів оформити на себе житло і віддати чоловіку. З допомогою сторонніх осіб жінку було забезпечено підробленими свідоцтвом на право власності, технічним паспортом та розпорядженням приватизації квартири, після чого її переоформили на чоловіка під виглядом купівлі-продажу. Ставши власником оселі, зловмисник почав здавати її в оренду.

В рамках розслідування кримінального провадження на нерухомість був накладений арешт. За скоєне зловмисникам загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років. Слідство триває.

Також на Одещині повідомили про підозру іноземцю, який переправлял ухилянтів за кордон.

Раніше ми писали, що в Одесі СБУ викрила членів злочинної групи, які вимагали від фермера майже мільйон гривень неіснуючого боргу.

Також посадовця Одеської міської ради запідозрили у розкраданні ковідних мільйонів.

Сергій Лозовський

Поділитися