31 серпня 2023 р. 20:37

Сонячна електростанція для виправної колонії: в Одесі затримали посадовця за вимагання хабаря

Фото: ДБР

(Фото: ДБР)

Працівники ДБР спільно з ДСР Нацполіції України викрили заступника начальника Управління забезпечення діяльності у південному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань на вимаганні грошей за можливість залучення іноземних інвестицій. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Бажаючи інвестувати в Україну не зважаючи на війну, громадяни Ізраїлю звернулись до органу з питань виконання покарань. Вони хотіли розташувати на будівлях та спорудах однієї з виправних колоній в Одесі сонячні батареї, які мали створити у сукупності сонячну електростанцію, з попереднім завантаженням виробничої частини установи різноманітними замовленнями на роботу з металом.

За версією слідства, фігурант за допуск представників інвесторів на територію установи, підписання відповідного договору та початку робіт, висунув вимогу щодо надання хабаря в якості "вхідного квитка", який з його слів мав бути переданий керівництву Департаменту з питань виконання кримінальних покарань, а подальший незаконний дохід, мовляв, буде поділено, зокрема між службовими особами Управління.

Правоохоронці задокументували вимагання та отримання 7 тис. доларів США посадовцем, лише після чого він надав відповідні вказівки на підписання договору та початок завезення матеріалів для виконання робіт.

Після проведення обшуків на роботі і вдома у підозрюваного виявлено та вилучено понад 100 тисяч доларів США та 6800 євро.

Відтепер посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Також раніше співробітник ДБР визнав провину у поверненні порушнику з Одеси 716 тисяч доларів.

Раніше ми писали, що працівники ДБР повідомили про підозру заступнику командира батальйону одної з військових частин Одещини, який майже рік змушував підлеглих будувати йому приватний будинок.

Також одесит за 20 тисяч доларів обіцяв потенційному ухилянту "білий квіток", але був затриманий.

Сергій Лозовський

Поділитися