05 вересня 2023 р. 11:44

У Миколаєві поліцейський "зливав" конфіденційну інформацію ритуальному агентству

Фото: Миколаївська обласна прокуратура

(Фото: Миколаївська обласна прокуратура)

У Миколаєві викрили правоохоронця, який "зливав" конфіденційну інформацію ритуальному агентству.

Як повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, повідомлено про підозру працівнику поліції одного з відділень поліції Миколаївського районного управління поліції ГУ НП в Миколаївській області у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства, вчиненому повторно (ч.1, 2 ст.361-2 КК).

За даними слідства, посадовець правоохоронного органу повідомляв ритуальному агентству Миколаєва конфіденційну інформацію щодо небіжчиків з їх адресами та контактами родичів. Далі ритуальні служба телефонувала родинам померлого й пропонувала свої послуги, - йдеться в повідомленні.

На даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР у м. Миколаєві, оперативний супровід – ДВБ Нацполіції.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Також відомо про те, що працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно правоохоронця, який налагодив збут наркотиків у Миколаєві. Обвинувальний акт направлено до суду.

Він був затриманий під час продажу чергової партії.

Під час обшуку житла затриманого було виявлено бойові гранати та набої.

Правоохоронець обвинувачується у незаконному зберіганні та збуті наркотичних засобів, незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 та ч. 2 ст. 307 КК України).

Володимир Шкаєв

Поділитися