03 квітня 2023 р. 16:44

Правоохоронці розпочали провадження через звернення мерії про захоплення землі в Одесі

Фото: Одеська мерія

(Фото: Одеська мерія)

Правоохоронці зареєстрували кримінальні провадження щодо захоплення земельної ділянки, що належить територіальній громаді Одеси та за фактом самочинного будівництва за адремою вулиця Генуезька 24-а.

Про це повідомив начальник Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міськради Олександр Авдєєв.

За його словами, у березні 2023 року Управлінням Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради проведено комісійне обстеження об’єкта будівництва: будівля готелю "Вікторія" (вул. Генуезька, 24-А).

Під час обстеження перевіряючи зафіксували, що власник будівлі готелю "Вікторія"   - ТОВ "Макао" -  самочинно виконуює будівельні роботи із влаштування котловану глибиною близько 5 метрів та трирівневої монолітної залізобетонної прибудови з тильної сторони будівлі на земельній ділянці, яка належить територіальній громаді Одеси.

За результатами проведеного огляду спеціалісти управління склали відповідний акт обстеження.

Управлінням ДАБК Одеської міської ради скерувало листи до Одеської обласної прокуратури, Приморської окружної прокуратури Одеси та Юридичного департаменту Одеської міської ради для вжиття подальших заходів реагування з метою звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та знесення самочинно збудованого об'єкта.

Відео: Одеська мерія

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Макао" належить громадянину Казахстану Ібрагіму Сулейманову. 

Наприкінці травня 2021 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з другой спроби зміг продати з аукціону готель "Вікторія" на узбережжі Чорного моря в Одесі, а також 862 одиниці основних засобів.

Аукціон відбувся 20 травня за участі двох компаній: товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Конверсія" та товариство з обмеженою відповідальністю "Макао". 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб двічі виставляв на продаж на продаж на відкритому електронному аукціоні готель "Вікторія" на узбережжі Чорного моря в Одесі, а також 862 одиниці основних засобів. 

Стартова ціна лоту попередньо складала 197,1 млн грн. Торги мали пройти за англійською моделлю аукціону, тобто оголошується стартова ціна і учасники торгів її збільшують. Той, хто запропонує найвищу ціну, виграє аукціон та стає власником лоту.    

Проте аукціон, запланований на 29 квітня, не відбувся. 

12-поверховий готель "Вікторія" розташований у Приморському районі Одеси на вулиці Генуезька, 24А – в курортній зоні Аркадія, з її численними барами і ресторанами, і в 500 метрах від піщаного берега Чорного моря. Готель налічує 229 номерів та має загальну площу 11 тисяч 745,9 квадратних метрів.

Кирило Бойко

Поділитися