31 жовтня 2023 р. 19:21

Правоохоронці почали розслідувати можливе привласнення коштів під час ремонту укриття на Одещині

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Правоохоронці повідомили про підозру посадовиці однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району у службовій недбалості.

Як повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури, у липні минулого року начальниця відділу освіти сільради уклала договір на виконання підрядних робіт з поточного ремонту протирадіаційного укриття місцевого закладу загальної середньої освіти та підписала акти приймання виконаних будівельних робіт не проконтролювавши й не переконавшись у повноті фактично виконаних підрядником робіт.

Такими протиправними діями посадовиця, на думку слідчих, спричинила майже 700 тисяч гривень збитків.

Також прокурори Малиновської окружної прокуратури міста Одеси скерували до суду обвинувальні акти стосовно інженера з технічного нагляду за фактом службової недбалості та підрядника за фактом шахрайського заволодіння понад 410 тисяч гривень бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт сховища одного із закладів освіти у Хаджибеївському районі.

Загалом прокурори спрямували 18 позовів, предметом спору у яких є 18 об'єктів цивільного захисту загальною площею 3 тисячі 931 квадратного метра місткістю 4 тисячі 470 осіб, з яких дев'ять – вже задоволені. Навчальні заклади зобов'язані привести у придатний до використання стан вісім укриттів загальною площею 2 тисячі 150 квадратних метрів місткістю 2 тисячі 250 осіб та одне укриття площею 117 квадратних метрів місткістю 140 осіб вже приведено у стан готовності, інші позови перебувають на розгляді суду.

Зазначимо, що у жовтні Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Нерубайської сільської ради Одеського району провело закупівлю для обрання підрядника, якому заплатять за будівництво захисної споруди цивільного захисту для Нерубайського академічного ліцею №2.

Наразі, як майбутній підрядник для виконання цих робіт розглядається товариство з обмеженою відповідальністю "Давмір строй". 

Закупівлю проводили у форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентів в компанії не було. 

Кирило Бойко

Поділитися