07 жовтня 2023 р. 20:04

Правоохоронці обшукали Київську міську раду через обвалення моста, який ремонтує одеська компанія

Фото: Київська військова міська адміністрація

(Фото: Київська військова міська адміністрація)

Слідчі на підставі ухвал суду обшукали приміщення Київської міської державної адміністрації та комунальної корпорації "Київавтодор" в межах провадження, яке розпочали після обвалу Дегтярівського мосту, який ремонтувала одеська компанія "Ростдорстрой".

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.  

Слідство підозрює, що під час реконструкції шляхопроводу посадовці Департаменту транспортної інфраструктури міської ради столиці, комунальної корпорації та суб'єкти господарювання під час реконструкції шляхопроводу по вул. Дегтярівській та вул. Довженка привласнили або розтратили бюджетні кошти, які виділили на ремонт.

Зазначимо, що 1 жовтня у Київській військовій міській адміністрації повідомили, що усі наслідки обвалу пообіцяв ліквідувати виконавець робіт власним коштом.

Підрядною організацією є "Ростдорстрой". Власником одеського ТОВ "Ростдорстрой" є угорське товариство "Юттема", бенефіціари якого – одесити Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Останній – депутат Одеської міськради з фракції "Довіряй ділам". Співголовою однойменної партії є міський голова Одеси Геннадій Труханов.

"Враховуючи ситуацію, яка склалася, усунення всіх недоліків буде здійснюватися за рахунок групи компаній RDS. Зазначаємо, що збитків міському бюджету не нанесено. Вартість реконструкції не збільшиться", – йдеться в повідомленні компанії.

Комунальна корпорація "Київавтодор" провела закупівлю в форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентів в одеської компанії не було.

Дегтярівський міст закрили на ремонт 13 червня цього року. Проїзд мостом і під ним закрито. Після укладання угоди, ТОВ повинно було завершити роботи до 31 грудня 2024 року й отримати за це 920 мільйонів гривень.

Кирило Бойко

Поділитися