26 листопада 2023 р. 12:51

Одеському ексвійськкому Борисову зменшили заставу на 50 мільйонів

Фото: скрин відео

(Фото: скрин відео)

Колишньому керівнику Одеського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Євгену Борисову зменшили заставу на 50 мільйонів гривень.

Про це стверджує видання 368.media, посилаючись на ухвалу судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду.

Журналісти зазначають, що через закритість справи ексвійськкома про зменшення застави вони дізналися випадково, аналізуючи апеляційну скаргу сторони захисту та прокурора, яку розглянули 14 листопада.

В матеріалах ухвали вказано, що 20 жовтня Печерський райсуд Києва виніс ухвалу про продовження тримання Борисова під вартою до 18 грудня 2023 року включно. При цьому за два дні до цього той же суд постановив зменшити полковнику заставу до 100 мільйонів гривень. Сама ухвала в реєстрі відсутня, тому причина зменшення застави на третину нам поки що невідома.

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді, захисники та прокурор подали кожний окремо апеляційні скарги.

Мотивуючи свою апеляційну скаргу прокурор просив продовжити щодо полковника запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави у розмірі 135 млн гривень.

Колегія суддів відмовила захисту та обвинуваченню в задоволенні скарг. Таким чином, Борисов проведе у СІЗО час до 18 грудня. Заставу за нього поки що не внесли.

24 липня працівники Державного бюро розслідувань спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Раніше йому оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби. Колишній посадовець намагався втекти від слідства, при цьому він використовував елементи конспірації – змінював номери телефонів, автомобілів, та місцеперебування.

28 червня ставка Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України звільнила з посади начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування Євгена Борисова.

На початку травня 2023 року працівники Державного бюро розслідувань почали кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час мобілізаційних заходів. 

У Бюро наполягали, що за оперативними даними, за винагороду посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб.

Перед тим, начальника Одеського обласного територіального центру комплектування наразі відсторонили від виконання своїх службових повноважень.

Крім того ДБР перевіряло інформацію викладену у засобах масової інформації щодо невідповідних заробітку статків родини посадовця.

Кирило Бойко

Поділитися