02 жовтня 2023 р. 14:36

Одеського правоохоронця затримали за спробу допомогти ухилянту в обмін на 10 тисяч доларів

Фото: ДБР

(Фото: ДБР)

Правоохоронці затримали в Одеській області колегу за підозрою в організації схеми з вивозу військовозобов'язаних за кордон.

Як повідомили у пресслужбі поліції, затриманий обіцяв позитивно розв'язати питання непридатності військовозобов'язаного до служби з подальшим його зняттям з обліку.

Затримали чоловіка оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції спільно з колегами інших відомств під час одержання ним неправомірної вигоди. 

Свої послуги затриманий, за даними поліції, оцінив у 10 тисяч доларів США За ці гроші він обіцяв домовитися зі службовими особами військової лікувальної комісії й територіального центру комплектації та соціальної підтримки про визнання "клієнта" непридатним до служби та зняття його з обліку. Отримання позитивного результату давало можливість чоловікові виїхати за межі країни.

27 вересня фігуранта затримали. Йому повідомили про підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Миколаєві, за процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

За даними Державного бюро розслідувань, наразі слідство встановлює, як само правоохоронець планував виготовляти підроблені документи, і чи були залучені до цього інші посадові особи. 

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Кирило Бойко

Поділитися