23 листопада 2023 р. 19:11

Ліцею у Білгород-Дністровському районі повернули землю вартістю 20 мільйонів

Фото: Facebook, КЗ Дивізійський ліцей

(Фото: Facebook, КЗ Дивізійський ліцей)

Прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури у суді домоглися повернення КЗ "Дивізійський ліцей" Дивізійської сільської ради Одеської області земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 106 га вартістю понад 20 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Одеської прокуратури.

Встановлено, що у грудні 2021 року Дивізійським ліцеєм укладено договір про спільну обробку землі з фермерським господарством строком на 3 роки. Ліцей передав у користування підприємству землю, за умови сплати частини вирощеного врожаю.

Проте прокуратурою доведено у суді, що зазначений договір насправді є удаваним правочином і містіть всі ознаки договору оренди землі та не передбачає будь-якої спільної діяльності з боку навчального закладу, окрім отримання орендної плати.

Суд погодився з доводами прокуратури про те, що освітній заклад не мав повноважень приймати рішення щодо розпорядження землею, яка знаходиться у державній власності та перебуває лише в користуванні комунального закладу, а суб’єкт господарювання мав намір приховати справжні правовідносини та уникнути передбаченої законом процедури для отримання землі в оренду.

Враховуючи доводи прокурора, суд задовольнив позов.

Раніше на Миколаївщині за позовом прокуратури територіальній громаді повернуто земельну ділянку водного фонду, розташовану на узбережжі Чорного моря. 

Також за клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури судом накладено арешт на майно підсанкційного підприємства, засновником якого є російська компанія, кінцевим бенефіціарним власником якої є міністерство транспорту рф.

Раніше прокурори Болградської окружної прокуратури та Приморської окружної прокуратури Одеси передали на потреби військовослужбовців Збройних Сил України три вантажних автомобілі марок Mercedes та MAN, що належать російським підприємствам.

Сергій Лозовський

Поділитися